Teknik Informations- och medieteknik

Teknik med inriktning informations- och medieteknik

På inriktningen Informations- och medieteknik får du lära dig om informations-, kommunikations- och medieteknik. Är du intresserad av programmering, datorkommunikation,  digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik är detta utbildningen för dig!

En av grundstenarna i det här är att du först lär dig att programmera. Du kommer att lära dig att koda och hur man löser problem med hjälp av kod. Du lär dig att koda genom att experimentera och prova dig fram tillsammans med läraren och dina klasskamrater. Du kommer att lära dig att felsöka din kod och olika sätt för hur du själv kan lösa uppkomna problem. Men ännu viktigare är att du lär dig hur du gör det lättare för människor att använda just DIN kod. Hur gör man exempelvis en enkel mobilapp som håller koll på när nästa prov är, påminner dig om vad du ska läsa på och väcker dig trettio minuter innan du ska upp annars så att du hinner plugga lite extra?

Du kommer att läsa kurser som Programmering, Tillämpad programmering och Webbserverprogrammering, Webbutveckling, Gränsnittsdesign samt Digitalt Skapande, . I dessa kurser kommer du att lära dig språket som ligger bakom hemsidor: HTML5, CSS3, och PHP, samt Bootstrap och MySQL. Du kommer även att stöta på 3D-modelleringsprogrammet Blender, samt lära dig om spelprogrammering i C# eller C++ i spelmotorer såsom Godot, Unity eller Unreal Engine.

Läs mer om teknikprogrammet och möjliga fortsatta vidareutbildningar här.

Tillbaka