Digitalisering och spelutveckling

Digitalisering och spelutveckling

Digitalisering handlar egentligen om människor och idéer före data och teknik. Inga spel, appar eller webbplatser kan eller kommer någonsin att ersätta människans kreativitet och idéförmåga. På teknikprogrammet med inriktning informatik och media kommer du att i första hand sätta dig in i människors behov och komma på idéer för att täcka dem.

Det börjar med att tillsammans klura, testa och prova idéer för att sedan förenkla dem för att sedan med en digital lösning göra något snabbare och smartare än det tidigare alternativet. Allt för att förbättra och förenkla något. Ett exempel är att göra en app för att köpa en bussbiljett. Istället för att köa på bussen för att få sin plats, så köper man biljetten innan man kliver på.

När det kommer till spelutveckling handlar framför allt om att i praktiken lära sig programmera spel. Men vi gör det utifrån människan, hur gör vi en interaktiv upplevelse som både utmanar och belönar framgång? När vi vet det så kan vi med programmering, 3D-modeller och idéer om hur man ska spela göra upplevelsen med tekniken. Vi gör det i motorer såsom Godot Engine, Unity eller Unreal Engine.

 

Tillbaka